Kronärtskocksröra till crostinis – Godaste någonsin

Kronärtskocksröra

Godaste röran någonsin: Kronärtskocksröra med mozzarella, pecorino och färskost. Allt smälter ihop i ugnen och blir helt oemotståndligt. Gör röran kvällen innan så är det bara att bra på lite och in i ugnen för att gratinera gottigheterna. 

Godaste Kronärtskocksröran till crostinis
Print
Ingredients
  1. 1 liten burk med inlagda kronärtskockor (jag använde en burk på 290 g)
  2. 1 dl majonäs
  3. 1 mozzarellaboll (riven)
  4. 1 dl riven pecorino (riven)
  5. 1 dl färskost (rumstemperatur)
  6. ½ tsk italiensk salladskrydda
  7. Övrigt
  8. Färsk timjan
  9. Crostinis eller baguette skuren i tunna skivor
Instructions
  1. Sätt ugnen på grill
  2. 1. Låt de inlagda kronärtskockorna rinna av en liten stund. Hacka dem i mindre bitar och blanda samman med övriga ingredienser med en mixer stav eller i matberedare.
  3. 2. Lägg på en generös klick av mixen på varje crostini och se till att röran täcker ända ut (annars bränner den brödet, som hände mig)
  4. 3. Gratinera några minuter tills det röran börjar bubbla och bli lätt gyllenbrun.
  5. 4. Dekorera med lite färsk timjan
Notes
  1. Du kan byta ut pecorino mot parmesan och dekorera med andra örter än timjan
Lindas Matstuga http://lindasmatstuga.se/

Linda

3 kommentarer

  1. Hej! Jag undrar om du använder kronärtkockshjärtan eller kronärtskocksbottnar?

    • Hej! Jag brukar ta Zetas antipasti kronärtskockor. Det står bara att det är små marinerade kronärtskockor. Är inte bottnar och hjärtan samma sak? Lycka till med röran, storfavorit när jag har gäster:-)

  2. Tack för tipset! De var jättegoda och omåttligt populära …🙌🏼 Ikväll serveras en ny omgång 😋 Hade i parmesan istället för pecorino!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *