Chiapudding med björnbär – Bland det nyttigaste du kan ge din kropp

DSC_0002Chiapudding förbereder du kvällen innan och på morgonen är det bara att toppa den med vad du vill. Jag är ju svag för allt nytt och trendigt så Chiapudding har stått på tur ett bra tag nu för att testas! Den får en speciell konsistens som jag tycker är härlig, men det är en smaksak, definitivt. Chiafrön är ett otroligt nyttigt frö så du ger din kropp den allra bästa starten. Fröna är bland de mest näringsrika livsmedel som finns proppad med protein och Omega 3. Jag utgick från ett grundrecept av Katarina på fantastiska bloggen Hovkonditorn.

Du kan variera Chiapudding på miljoner sätt! Den vätskan du använder är den som ger det hela smak.

Du behöver
2 dl sojamjölk/mandelmjölk/havremjölk (ta det du gillar bäst)
2½ msk Chiafrön
7 björnbär
(Gärna lite vaniljextrakt också)
Banan, apelsin, björnbär
Gör så här
Mosa björnbären med gaffel och blanda med Chiafrön och mjölk. Har du lite vaniljextrakt så passar det utmärkt till (jag har en vaniljkvarn) Häll över i serveringsskål och in i kylen minst 4 timmar, gärna över natten. Garnera med banan och apelsin.
Ps. Prenumerera gärna på Matstugan så missar du inte recept, tävlingar, tips mm. Genom att gilla inlägget på Bloglovin’ så får fler ta del av receptet!

Linda

3 kommentarer

  1. Roligt att du testat chiapudding och kul att du gillade det. Min favorit just nu är choklad chiapudding, recept finns på min blogg, och att tillsätta lite jornötssmör i den är perfekt. Kram och ha en fin helg!

    • Jag bara måste testa med choklad och jordnötssmör. Man kan ju variera i oändlighet! Tusen tack för bra grundrecept/Kramar och ha en bra helg i Amsterdam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *