Hemgjord falafel med massa gott

Meze sevan

Tänk att jag har gjort dessa små falafelgodingar som jag åt varma och krispiga tillsammans med pita, myntayoghurt, hummus, vildgurka och lebneh (urgoda getostbollar). Fick restaurangkänsla av härligheterna. Jag är mer än såld på mellanösterninspirerad mat just nu. Vildgurkan är bland det roligaste jag har sett som en urgurka på något vis, men smakar lite som saltgurka med snäppet hårdare i konsistensen.

Falafel

 

Blev så himlans nöjd med falafelbollarna som gjordes av mix från Sevan. Det var otroligt lätt, bara att blanda ner vatten, vänta några minuter och sedan rulla bollarna och steka/fritera i olja. Så skönt att se en mix med följande ingredienslista: Favabönor, kikärtor,kryddor, bakpulver,salt,lök, vitlök,persilja. Inget E-nummer eller annat konstigt tjafs. En lustig grej var att bollarna blev större då de friterades, vilket jag förstod när jag såg att det var bakpulver i, men jag blev rätt förvånad först när de puffade till sig och växte.

DSC_0674

 

Hur mysigt som helst att göra som en mini-meze på hemmafronten. Allt nedan är från Sevan och det ska nu gå att hitta i vanliga butiken. Här: hummus, färdigblandad myntayoguhurt, lebneh (getostbollarna), vildgurka och falafeln då.

meze

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *