Veckans trendiga matord – Slunch

rle-magazine©AR_Au-Zaganin_drunch_ensembleV2g

Bild lånad från Le Mag@zine

Har ni slunchat i helgen? Slunch är nämligen en måltid under helgen som är ett mellanting mellan middag (supper) och lunch, därav ordet ’slunch’. Du börjar alltså runt 16 tiden med lite snacks och fortsätter till middagen. Det finns inga regler förutom att det ska vara feel-good känsla på allt. På Food & Friends trendspaning inför 2015 redogjordes det för ett antal nya namn på våra måltider där slunch var ett av dem. Snacking är trendigt och vid en slunch så börjar man alltså tidigt, under seneftermiddagen, med diverse snacks och fortsätter äta sig rakt igenom middagen. Traditionellt avslutas en slunch runt 22 snåret. Ett gott sätt att undvika söndagsångesten helt enkelt.

Linda

2 kommentarer

  1. Der så sommrigt gott ut ang maten som du presenterade ! Det måste vara underbart för barnen som har en mamma som kan göra så mycket god mat och man äter ju med ögonen också. Nu blir jag så himla hungrig. 🙂 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *