Spelkväll

Inte en Ipad, telefon, dator eller tv på hela kvällen. Nya vindar här hemma, i alla fall en kväll i veckan.

DSC_0964

Jag tänkte att vi skulle testa en ny grej. Vi testar från och med igår att tisdagskvällar ska vara helt fria från Ipad, mobil och tv. Barnen tittar i vanliga fall varje dag på tv och spelar en hel del på telefon och Ipad. Jag kan inte låta bli att emellanåt titta på sociala medier, slänga iväg något mail, lägga in en instagrambild eller prata med någon i telefon under kvällarna med barnen. Så igår kväll när barnen kom hem, stängde jag av ljudet på telefonen, vi åt mat och sedan spelade vi spel och umgicks. När vi hade spelat tre olika spel och skrattat massor var det dags för pyjamas, borsta tänderna och de fick välja varsin bok som vi läste. Rekommenderar det här så otroligt mycket. Det småprat, mys och alla skratten under kvällen gjorde mig alldeles tårögd och varm i hjärtat. Så värt det.

DSC_0960

Rekommenderar också en stor skål med popcorn till. Dessa är ekologiska, kravmärkta popmajs från Urtekram. Silikonskålen är en Lékué Popcorn Maker Micro och du bara häller i lite popmajs, lite rapsolja och in i mikron, så har du en skål med popcorn. Väldigt praktiskt, den går att diska i maskin och man trycker ihop den när den inte används.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *