Lyxsöndag med Caviar och Champagne

Jag tog med mig Rose-Marie på avsmakning av Charles Heidsieck champagne, finaste Calvisius Caviar , Churchills vita portvin och mycket mer.

Calvisius caviar

Calvisius Tradition Caviar kan vara bland det godaste jag någonsin smakat

Charles Heidsieck

Charles Heidsieck Brut med brässkroketter & svart tryffeldipp. Inte så pjåkigt. Ljuvligt i kombinationen.

Nosh and Chow

Det var Provinum, ett systerföretag till Werners Gourmetservice, som bjöd in till lanseringsfest och branschsöndag på mysiga Restaurang Nosh and Chow. Provinum är en vinimportör som fokuserar på mat och dryck tillsammans, något som jag själv tycker är otroligt intressant.

DSC_0006

Kloster Eberbach bjöd på underbara Assmanhäuser Höllenberg Spätburgunder. Ni ser man testar bara pyttelite, och det fanns även spottkoppar utställda överallt där man kan spotta eller hälla ut efter provsmakning. Jag och Rose-Marie spottade inte ut, kände oss lite osäkra på hur man gör det snyggt. Men vi hällde ut glaset efter en miniklunk på flera ställen.

Äppelmust gastronomigruppen

Vi testade äppelmust från Gastronomigruppen och fascinerades av hur otroligt olika must kan smaka på olika äpplen och olika skördeställen. På senare år har jag lärt mig att uppskatta fin äppelmust till mat, att byta ut vinet, helt enkelt. Äppelmust passar finfint till gris, sushi och asiatisk mat.

DSC_0028

Portvin från Churchill’s. Deras vita tillsammans med gambas och tomater i en xerexvinaigrette var intressant och lyckat ihop.

DSC_0034

Avsmakning deluxe! Jag dööör så gott. Jag som aldrig smakat lyxcaviar tidigare blev helt tagen. Kan något smaka så här himmelskt!

DSC_0049

En tallrik sashimi med ingefära, wasabi, sojadipp, kewpie (japansk majo, har ni testat? Det är en krämigare majonäs gjord på risvinäger, överlägset godaste majon) och sjögrässallad. Till det Kloster Eberbach Steinberger Riesling Trocken 2012

DSC_0056

Sedan Ankconfit, puylinser, endive, picklad fänkål och krispig sallad. Till, Fontaine du Clos Côtes du Rhône 2013. Den menyn avslutades med Valrhona chokladbakelse med blåbärskaramell och rostade kanderade mandlar. Till, Churchill’s late bottled vintage port 2008.

Jag sammanfattar: En bättre söndag:-)

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *