Middagsdejt

Middag hos mig igår kväll, bland det mysigaste jag vet. Att sitta länge och äta och prata.

Sallad med medjooldadlar, granatäppelsirap rostade mandlar buffelmozzarella dillkvistar feta

Och pratade gjorde vi rakt igenom hela kvällen. Först till en sallad inspirerad av Ottolenghi med rostade mandlar, medjooldadlar, granatäppelsirap, buffelmozzarella mm.

DSC_0167

Bra med en vän som viker tvätten medan man förbereder förrätten. Jag har verkligen de gulligaste vännerna. När Matilda kom bad jag om ursäkt för att berget med tvätt låg i mitten av vardagsrummet, men jag hade bara inte hunnit vika. Då säger hon att det fixar hon, man blir ju alldeles tårögd. Och medan hon viker tvätten och jag förbereder ringer Rose-Marie och undrar om allt är ok för jag hade inte lagt upp något inlägg under lördagen. Vänner.

entrecote grillad polenta parmesan

Huvudrätten blev ugnsstekt entrecote (lätt marinerad med apelsin och tellicherrypeppar) med omlindad parma. Till det grillad polenta med parmesan och rödvinssås.Världens godaste vin till Wakefield Shiraz, har vunnit massor med priser. Det här vinet hade jag inte testat tidigare, men kommer bli nytt husvin.

Limefromage

Dessert: Fluffig Limefromage med bär och rostad kokos. Första gången jag gjorde limefromage, så lätt och tacksamt. Precis alla recept kommer på bloggen såklart.

Linda

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *