Det är för kallt att sova ute nu

tiggarelinkoping-0-jpg

Foto SVT

I går tillbringade 65 gäster natten i Filadelfiakyrkan och i natt kommer lika många! Det är Stockholms stad som har bett oss om hjälp för att ge tak över huvudet åt hemlösa i Stockholm. På grund av kylan är läget akut och staden har inga egna lokaler att erbjuda.

Vi har öppnat Karlbergsalen och toaletterna på nedre plan. I går tillbringade 65 gäster natten där under enkla förhållanden och vi väntar lika många i natt. Vi har inte möjlighet att erbjuda madrasser och sovutrymmen men vi ser i alla fall till att människor inte behöver frysa ihjäl i kylan. Människor får sitta och vila eller lägga sig där det finns möjlighet. Vi bjuder på fika, soppa, medmänsklighet och på morgonen finns möjlighet att få duscha.

Det är Carlos Gomez, vår fantastiska vaktmästare, som har dragit ihop några vänner som varit värdar under de första nätterna. Även Robert Svanell som jobbar med vårt härbärge har varit med, tillsammans med volontärer från härbärget.

Nu behöver vi fler volontärer som kan tänka sig att vara värdar. Det handlar om att vara vaken hela natten, från kl. 21.00 till kl. 07.00 och hjälpa till med

praktiska uppgifter som att fixa fika, städa toaletter och ta hand om människor.

Vill du anmäla dig som frivillig? Maila ditt namn och ditt mobilnummer till:

robert.svanell@filadelfia.nu

Vi behöver också mer nya underkläder till herr och dam från storlek medium och uppåt. Det behövs också hygienartiklar till dam och herr: Duschtvål, deodoranter och rakhyvlar. Allt detta tar vi emot i samband med våra gudstjänster.

(från Filadelfiakyrkans hemsida)

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *