Kaffegodis på NOGA

NOGA Kaffegodis kurs

Bara måste visa er den underbaraste, roligaste kursen jag var på i förra veckan: Kaffegodis kurs på NOGA Matstudio. Produkterna av kvällen blev choklad- och honungskola med rostad mandel och frystorkad svarta vinbär, Kola med havssalt och fint riven tonka, Blåbärsmarmelad med kamomillsocker och vita chokladpraliner med flytande rabarbervatten inuti.Precis alla dessa fyra praliner känner jag att jag utan svårighet skulle kunna göra hemma och dessutom variera i smakerna.

Noga

Pi Le är NOGAs souschef och dessutom lagkapten i Juniorkocklandslaget och Tomas Diederichsen är kökschef på NOGA. Tomas blev Årets Kock 2011. Dessa proffs guidade oss med säker hand genom hela kursen. Vet ni att faktiskt vem som helst kan gå kursen i att göra dessa kaffepraliner, maila till dem på bokning.noga@fazer.se om du är intresserad av en kurs. Det finns även matlagningskurser, korvtillverkning, dessertkurs och en femkamp i matlagning.

DSC_0168

Vi började med en wrap och lite bubbel i restaurangen. Älskar inredningen på NOGA Matstudio. Ombonat, modernt, färgglatt, härligt och harmoniskt på en och samma gång. De ska ha grymma luncher här har jag hört, men har ännu inte varit där. NOGA Matstudion är en Fazer restaurang. Vill verkligen testa att äta lunch här för både miljön och menyn.

DSC_0147

Sedan satte vi igång med att tillverka de mest magiska pralinerna. Vårt team frös ner rabarberlösning med ingefära i silipattformar. Sedan doppades de frysta bitarna i vit choklad och hålet tandpetaren sätt i täpptes igen med lite choklad. Sist sprayades de torra pralinerna med choklad.

noga

Vi fick också testa på att spraya.Ok, just den delen blir lite svår hemma om man inte ha en sådan maskin.

DSC_0224

Galet nöjda med slutresultatet. Då du biter genom så är det helt flytande innehåll, riktigt häftig känsla.

NOGA matstudio

Vi hade alla den bästa av kvällar och jag passade på att fråga Pi och Tomas om tips och tricks då man gör godis. Kolan ovan med massa havssalt på där vi hade rivit ner tonkabönor som jag aldrig tidigare använt. Tonkabönan smakar vaniljigt, rökigt och av bittermandel.

DSC_0232

I kolan ingår endast två ingredienser: honung och choklad. sedan toppades den med frystorkade vinbär och rostade mandlar. Allt var så så gott.

DSC_0257

Pralinmästarna. Nina, Jessica, Mia, Pernilla, Agniezka, Kinna, Jenny, Lina och Jag

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *