Kardemummahjärtan och Vinnaren av prenumeration på Matmagasinet

Kardemummahjärtan

Små kardemummahjärtan bakade jag till årets glöggmingel. Superenkelt! Receptet kommer från min favorittidning Matmagasinet, min stora inspiration och den enda tidning jag prenumererar på. Är ni nyfikna så har de just nu ett kanonerbjudande 5 nr för 129 kr (normalt 395 kr) och då får du även 4 fina gratängformar. Det är snarare gratis än något annat.

Kardemummahjärtan

Mördeg

4 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

1 krm salt

200 g smör

1 dl florsocker

Garnering

1 tsk stött kardemumma

1 msk strösocker

Gör så här

1. Blanda mjöl, potatismjöl och salt. Tillsätt smöret i mindre bitar. Nyp ihop degen tills den är slät. Arbeta till sist in florsockret. Du kan även köra ihop allt i matberedare. Låt degen vila i kylskåpet ca 30 minuter.

2. Sätt ugnen på 200 C

3. Kavla ut degen sådär 2 mm tjock, på mjölat bakbord.Tryck ut hjärtan med pepparkaksmått. Lägg på plåt med bakplåtspapper.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen 6-7 minuter. Strö direkt över socker- och kardemummablandningen då de kommer ur ugnen.

 

Jag fick äran att tävla ut en helårsprenumeration på Matmagasinet och den går till….trumvirvel….:

Carola

Jag är riktigt bra på att baka, men sämre på att laga mat. Anledningen är för att jag inte tycker det är lika roligt att laga mat. När det gäller bakning så följer jag många bakbloggar och hittar ofta nya recept att testa. Men när det gäller vardagsmat så har jag inte lika många recept att välja bland och jag har inte heller hittat någon bra inspirationskälla till det ännu. Därför hoppas jag att Matmagasinet är det jag saknar.

Grattis! Maila din adress och mobilnummer (för sms avisering) till mig på matstugan_blogg@hotmail.com

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *