Matstugans Julkalender – Lucka nr 2

2dec

På en äkta matblogg så behövs det lite köksredskap som förgyller matlagningen ännu mer. Nu är det hög tid för mustiga grytor av alla slag, Så idag tävlar jag ut en helt underbar mörkgrå gjutjärnsgryta, 29 cm i diameter, från Pyrex ® SlowCook- kollektion (849 kr i butik). Den passar alla typer av hällar, inklusive induktion och tål höga temperaturer. Perfekt för långsam tillagning och sjudning.Texturen under locket skapar en naturlig effekt genom att samla kondens som går tillbaka till formen och håller maten fuktig. Jag har själv en röd Pyrex gryta och kan intyga att den är helt ljuvlig att laga till grytor i, samt snygg att servera ur.

Pyrex slowcook

Bild lånad från Pyrex

Så tävlar du:

För att vara med och tävla, svara på frågan nedan och skicka med en kort motivering. Tävlingen avslutas ikväll kl 23.59.

Vad skulle du vilja laga till i en Pyrex SlowCook gryta?

Ps. Läs tävlingsvillkoren sist i detta inlägg

Pyrex

Vinnaren presenteras på bloggen, i ett kalenderinlägg, någon dag efter att den är avslutad. Glöm inte ange e-post så att jag kan kontakta dig om du har vunnit. Ev vinstskatt betalas av vinnaren. Har vinnare inte mailat adress inom 2 dagar fr o m att vinnaren har publicerats på bloggen (samma dag skickas mail till vinnaren), så väljs ny vinnare, så håll koll på inkorg/skräppost. Glöm inte följa Matstugan på Bloglovin för att inte missa någon lucka eller vinst.

Linda

130 kommentarer

 1. Jag skulle vilja laga en vegansk gryta på grönsaker och rotfrukter som butternut pumpa, zucchini, linser, potatis, sockerärtor, paprika med kokosmjölk och ris!

  Jag vill vinna denna därför att det blir min första gjutjärnsgryta och det skulle jag bli extremt glad för!

 2. 1. En rätt som jag bara älskar, tro det eller ej är LEVERGRYTA.

  Det är så himla gott men då jag inte äger en gjutjärnsgryta så

  blir det inte samma och det skulle betyda otroligt mycket att vinna en.

  Som ensamstående och 100% studerande så prioriteras det mycket

  och det viktigaste inhandlas så skulle bli så glad att vinna denna.

  En behövlig julklapp till mig själv.

  Kramar /// Millah

  millahoman@hotmail.com

 3. Jag vill ha en bra stekgryta där jag kan göra köttgryta på älgköttet som ligger och väntar i frysen. Det blir inte lika bra i stekpannan helt enkelt.

 4. Min absoluta favoritgryta är klassisk kalops, det kan jag inte få nog av, så det skulle jag tillaga.

  En värmande gryta på spisen står och puttrar

  medan man ute i kylan leker och huttrar :).

 5. En gryta med fläskfile, skinka, champinjoner, lök, grädde, buljong, tomatpure. Servera med potatis eller ris. Mums.

 6. I min Pyrex skulle jag vilja laga

  något som min familj skall behaga

  En mustig älggryta med tillbehör

  Tack vare Pyrex blir den delikat och mör

  🙂

 7. Hej, jag skulle laga till en riktigt god kycklinggryta som skulle bli alldeles mör och smaka underbart av alla goa kryddor! Det skulle bli min första gjutjärnsgryta och vem skulle inte vilja ha en riktigt god kycklinggryta efter en höst full av förkylning och depressioner?!

 8. En härlig gulaschgryta skulle jag vilja laga

  Vill vinna eftersom jag inte har någon rejäl bra gryta så denna hade varit guld värd.

 9. Jag vet exakt vad jag vill ha denna till, vi letar ständigt efter en gryta som passar vår ekonomi så vi kan göra långsam stek i boeuf bourguignon stil som min mor lagade när jag växte upp, men än är alla för dyra för våra plånböcker så det var ju toppen med en chans att vinna en!

 10. Åh en sån gryta har jag önskat mig länge. Jag har flyttat ihop med en karl som är jägare, så vi har frysboxen full av älgkött, men ingen bra gryta att tillaga det i. Så nu håller jag tummarna hårt!

 11. Matlagning blir lätt som en plätt med denna gryta.

  Om den vore min skulle fantasin inte tryta.

  Stek lök och fläskfilé i smör och rör om så det får en gyllenbrun ton.

  Fyll på med grädde, salt och peppar, det blir kanon,

  smula över den underbara kryddan dragon,

  sist så tillsätter du en pressad citron,

 12. Jag svarar på både vad jag skulle vilja laga i den och en liten motivering i ett:

  Jag skulle nog vilja laga till någon av alla de rätter jag idag gör i ugnen, de blir ibland så torrt och bränt i ugnen när de ska vara inne länge, en sådan där skulle underlätta massor. Vi älskar mat här i familjen men har sällan tid pga barn och jobb att stå timmar vi spisen, när allt kan tillagas tillsammans är perfekt så vi skulle verkligen ha nytta för just en sån där.

 13. Jag skulle använda denna gryta till så mycket, till exempel till ärtsoppa som är en stor favorit hos oss, både billigt och nyttigt. Denna gryta vore perfekt till ärtsoppa!

 14. Jag skulle laga Karjalanpaisti, en finsk klassiker som passar jätte bra till vilken högtid som helst.

  Det skulle vara roligt att få testa en så lyxig gryta som jag aldrig kommer att ha pengar för. Jag tror jag skulle använda grytan mest av alla köksredskap jag har.

  Jag vill vinna eftersom är studerande och inte har så mycket pengar för sånt här, och behöver verkligen nya köksredskap.

 15. Jag vill laga till min egen julskinka! Jag har alltid haft som tradition tidigare att ugnsbaka min egen julskinka och strunta i alla färdigkokta som finns i affären. De är säkert supergoda men jag vill ha lukten och känslan av att ha gjort skinkan från grunden (ja, kunde jag skulle jag väl slakta grisen själv också!!!). Den här grytan skulle vara perfekt att laga till min skinka i!

  Kram!

 16. Min underbart goda älggryta, som ingen har annat än älskat så här långt 🙂

 17. Mormors brunkål! Som jag saknat den, hon brukade koka brunkål till jul och den var så god! Fyllig rund, lite kryddig och sockerkaramellig med precis lagom syra, en skånsk delikatess. Det behövs en riktigt bra gryta får sånt 🙂

 18. Pappas goda kalops vill jag lära mig att göra

  Men utan en gryta är det svårt att tuta och köra

  Med denna i mitt hem ska jag pappa snart bjuda

  Och han kan själv få se sin paradrätt på min spis sjuda!

 19. Jag skulle tillaga en viltgryta på älgkött med rotfrukt och svampprimörer samt en godbuljong med rödvin!

 20. Jag kan tyvärr inte svara på vad jah skulle laga.. Då jag aldrig ägt någon liknande. Men jag hoppas på att få lära mig och får överraska sambo med ny god mat som kan variera lite från det vanliga tråkiga vi brukar äta.

 21. Jag skulle vilja att min dotter Rebecca fick grytan. Hon har just flyttat hemifrån och det vore så kul om hon kunde ta över vårat familjerecept på en fantastiskt god kycklinggryta.

 22. Sen jag flyttade in i min nya lägenhet för någon månad sen har jag inte hunnit bjuda in familjen på någon middag än. Med den här grytan skulle jag göra en riktigt vintermustig gryta med nötkött, syltlök och rött vin, och bjuda hem mina kära som ett tack för hjälpen med flytten och för att starta julmyset ordentligt!

 23. Nyss flyttat ur bo’t

  ännu inte slagit till rot

  saknar en härlig gryta

  där allt möjligt kan flyta.

  Vore gott med kalops

  men har bara råd med tops

  grytan kommer väl till pass

  så jag kan laga ett stort lass.

  Hoppas nu på tur,

  vinnarmailet i min lur,

  skulle göra mig mer än gott

  då får jag leva mer flott!

 24. Jag skulle börja med att involvera familjen den hela,

  så att vi alla en stund tillsammans i köket kan dela!

  Sedan skulle jag köra på en favorit -ett säkert kort!

  Köttfärssås gjord på älgfärs -som barnen sveper i sig fort!

  Med en Pyrex gryta blir förutsättningarna bäst,

  för att matlagningsstunden ska bli en familjefest!

 25. Jag skulle vilja laga mammas goda kyckling och äpplegryta och ge pyrexgrytan full med mat ipresent till min kära bror.

 26. Å det skulle bli en långkoksgryta til många

  i den kalla vintern långa

  fylld med goda tillbehör

  som den extra susen gör

 27. Hej!

  Jag skulle vilja göra en traditionell Indisk kycklinggryta,

  go’ jul!

 28. Vad passar inte bättre än ett långkok?

  Kanske från en klassisk gammal kokbok?

  Boeuf bourguignon eller en värmande soppa,

  ja något som man bröd i kan doppa.

 29. Skulle laga till en Fransk Köttgryta och bjuda sonen på när han kommer.Han skulle bli överlycklig!

 30. Jag skulle vilja göra en gryta jag gjort några gånger som är inspiration av en persisk gryta som jag har saffran i. Juligt och helt underbart gott !

 31. Jag skulle laga till några riktigt smaskiga soppor. Här hemma är både vi och sonen så glada för fisk. Lite norsk fisksoppa en dag och saffran/räk-soppa nästa! Mums.

 32. Jag skulle laga kyckling med mycket vitlök och Garam Masala…mums. Kyckling, fisk och vegetariskt är mina favoriter….och med grytan på spisen hinner jag busa med kidsen 😉

 33. Åh, det finns så mycket gott att laga men en ungersk härligt mustig gryta skulle bli det första. Med varm smak av paprikakryddor och kumin. Skulle även kunna baka ett no-kneed-bread i denna gryta. Vill så jättegärna vinna för detta skulle bli något som skulle användas flitigt här hemma!

 34. Jag skulle laga en god vegetarisk gryta med tomatbas, röda linser, vitlök, paprika och massa chili. Toppas med en klick turkisk yoghurt!

 35. Ååh Jag skulle laga många härligt värmande grytor, ragu, chili, biffstroganoff, kalops, pulled pork kanske 🙂 Finns massor av superbra mat som kan långkoka och sköta sig själv 🙂

 36. Jag har en gryta jag brukar göra på nötkött, tex högrev, grönsaker, ingefära, lagerblad, kanel, spiskummin mm. Jag har inte döpt den, men god är den, så den skulle jag göra!

  Vår gamla spis började brinna i somras, så vi köpte en ny, med induktionshäll. Dessvärre upptäckte vi att inga av våra grytor funkade, eller jo – en liten och två kastruller. Jag har ännu inte fått till ekonomin att köpa en ordenltig gjutjärnsgryta, så jag längtar sååå tills jag kan göra min mumsiga gryta!

 37. En mustig viltgryta i boeuf bourgignon stil, så gott under kyliga kalla vinterdagar.

  Skulle gärna vilja vinna en ny då den gamla är lite för liten för min familj så denna vore perfekt!

 38. Besitter ingen riktigt bra gryta, men om jag skulle haft en skulle jag tillaga en god vegetarisk currydoftande gryta till mina fina vänner i kollektivet!

 39. Åh, vilken fin gryta! Jag skulle göra pulled älg! Det har jag inte hunnit pröva än och jag har lite älgkött i frysen som väntar

 40. Skulle vilja laga en långkokt coq au vin, som är min favoriträtt, lagom till min födelsedag i mellandagarna! Skulle så gärna vilja vinna Pyrex-grytan eftersom den skulle ge ny inspiration till matlagningen som nu i slutet av året mest går på rutin!

 41. Jag skulle göra en god älggryta med en massa godsaker i……Har lyckan att vara tillsammans med en jägare =) så denna gryta skulle vara en perfekt julklapp till honom =)

 42. Jag skulle ge den till min mamma och så skulle hon laga sin specialgryta. Köttgryta med saffran i(!!!) den är sååååå god!!

 43. Eftersom det är maken här hemma som står för matlagningen, så har jag inte en aning om vad han skulle kunna tänkas göra. Han gillar att experimentera och prova på nya saker, men har också en viss förkärlek till de gamla klassikerna. Det skulle vara kul att få ge honom den här i julklapp och se vad det blir för spännande rätter han lagar!

 44. Jag skulle göra köttgryta med olika grönsaker – min familjens favorit.

  Pyrex SlowCook gryta är perfekt till min köttgryta som görs efter min mormors recept.

 45. Jag skulle verkligen vilja vinna denna. Inte så mycket till mig själv som till min sambo, för hos oss är det han som ansvarar för matlagningen eftersom han tycker att det är så roligt, och är grymt duktig på det. Jag skulle vilja ge denna till honom eftersom jag vet att han så gärna vill ha en riktigt fin gryta. Han skulle laga till ett härligt italienskt husmorsrecept i denna 🙂

 46. Mammas underbara gryta med köttbitar och grönsaker som squash och okra tillagad med kärlek blir en fantastisk god rätt.

 47. Jag skulle vilja vinna den här grytan till min mamma och ge henne i julklapp för hon älskar att laga mat och funderar alltid på att köpa en stor gryta som den här. Men dem är så himla dyra och då tycker hon inte att hon ska slösa pengar på det när det finns mycket viktigare saker att köpa. Så därför hoppas jag att jag kan vinna den här till henne så att hon kan laga sin underbara mat. Något som jag hoppas hon skulle laga med den här är hennes underbara fläsfilégryta! Håller tummarna för att jag kan vinna den här till världens bästa mamma som gör världens godaste mat hihi! Kram

 48. Jag skulle laga en god köttgryta på älgkött.

  Vi har dåligt med riktigt bra grytor så den här vinsten skulle vara kanon

 49. Denna önskar jag mig till min man i julklapp, han ÄLSKAR att laga mat. Och gärna långkok. Han hade gjort ett långkok med älghögrev (som vi har i frysen), freestylat lite med smakerna. *dregglar*

 50. en god stek som blir så mört att det smälter i munnen skulle jag vilja överraska min matkräsna man med.

 51. Min favorit under hösten och vintern är en klassisk Bouefe Bourguignon, äger ingen riktig gryta (trots att jag är gift med en kock!) så det skulle passa oss alldeles perfekt! Håller tummarna 🙂

 52. Jag skulle göra pulledpork som skulle få stålchassi gotta till sig i flera timmar.

  mycket gott man i en gryta kan göra

  Soppor, grytor det är bara att köra

  Glöm inte bort att smaka av då och då

  För att den perfekta smaken få

 53. Lever stek med lök o tomater chili flaks eller sjömans biff med råa biff skivor o mot slutet ha potatisen, läta stå o dra till nästa dag, Mumus

 54. Åååh, den skulle jag vilja ha i julklapp. En gryts från Pyrex till jul, en present som är kul, den är allt annat än ful, att baka i den går som på hjul. I denna gryta skulle jag baka ett härligt kalljäst grytbröd.

  Med vänlig hälsning, Oskar

  Oskar.malmquist@tv4.se

 55. Om jag vann skulle jag ge grytan till min pappa som älskar att laga mat och då skulle han få testa att göra pulled pork som han inte lyckades sist. 😉

 56. Då skulle jag prova att göra min egen pulled pork, hittills har jag köpt färdig sådan men kan tänka mig att det är hundra gånger godare att göra egen.

 57. Min köksutrustning är hopplöst omodern,

  vore toppen med en gryta av prima gjutjärn.

  Då bjuder jag familjen på smaklig spis

  bestående av mustig indisk gryta och kryddigt ris.

 58. Jag skulle vilja vinna för att kunna ge den till min son på 22 år.

  Han önskar sig alltid en egen gryta när vi bjuder på mat i vår.

  I grytan skulle han då laga egen skjuten älg som ibland behöver tillagas längre för att bli mört och då blir grytan perfekt!

  Det skulle bli hans biffgryta med porter, älgstek, ja allt går ju att göra!!

 59. Jag har fastnat för asiatisk mat nu, så skulle nog laga någon gryta med ingredienser som får mig att tänka på kina, lite som något wokat. Skulle bli superglad om jag vann, tänk vad mycket roligare det kommer bli att laga mat! Är ofta så lat när det kommer till sånt men det ska det bli ändring på har jag bestämt!;)

  min mail: nemi_anna@hotmail.com

 60. jag skulle laga kalops, och alla möjliga goda grytor. Fixa iordning på morgonen och färdigt när vi kommer hem. Kan inte bli bättre, näringsrik mat varje dag

 61. Jag skulle vilja testa ditt recept på chili med choklad, är sååå nyfiken på den eftersom jag älskar choklad men har ingen gryta för långkok så jag får än så länge bara suktas.. 🙂

 62. Åh jag lagar långkok hela tiden och jämt! Ofta lagar jag mat kvällen innan och har på så vis vällagad snabbmat efter att man hämtat kids på förskolan. Jag skulle nog laga en klassisk kalops som första rätt, men jag kan lova att grytan skulle bli välanvänd!

 63. Åh! Den perfekta julklappen till mig själv! Jag har alltid velat ha en gjutjärnsgryta. Jag skulle laga massa saker (man kan baka infon också har jag hört?!) men först skulle jag göra en mustig kalops eller en coq au vin! Håller båda tummarna! Kram

 64. jag skulle laga dillkött det är något av det godaste jag vet. Och det väcker mycket barndomsminnen eftersom min pappa ofta lagade det

 65. Jag skulle göra en chicken curry. Ett underbart recept jag fått från en vän i England.

  Tyvärr har jag ingen bra gryta för att göra denna rätt rättvisa så jag får hoppas på turen 🙂

  Grytor på hösten och vintern är så underbart gott och lätt att ta med som matlåda.

 66. Det här är ju perfekt för mig som håller på att samla ihop saker tills jag flyttar hemifrån! Jag skulle tillaga pulled pork i denna gryta för jag tycker det är otroligt gott och möjligt att variera på många sätt. Man kan t.ex. lägga det i en hamburgare, tortilla bröd eller äta det med potatisgratäng.

 67. Om jag vann denna Pyrex gryta så skulle jag ge den i julklapp till min sambo som är en riktig matlagningsfanatiker, säkerligen så skulle han laga till en av hans fantastiska kycklinggrytor i denna! 🙂

 68. Hade egentligen tänkt steka Lövbiff men med lite piff

  av öl m.m. kan det bli en riktigt god Sjömansbiff.

 69. Vi lagar massor av grytor, långkoket kött, gör mustiga soppor …sjömansbiff är en favorit ❤️ Eftersom vi är åtta i familjen och lagar massor av mat numer är behovet av en till rätt stort

 70. Jag skulle vilja laga en viltgryta i den här! Har aldrig gjort något liknande tidigare men nu har en av mina bästa vänner lovat mig instruktioner för detta och då behöver jag ju såklart bästa redskapet så jag blir så redo som jag bara kan innan det är dags för premiären!

 71. 1. Jag skulle göra massor av indiska grytor i den med kyckling,kikärtor och massor med curry! Det blir verkligen inte samma i en vanlig kastrull som snabbkokas.

  2. Jag vill vinna för jag både behöver och vill ha en gjutjärnsgryta nu när jag gått över till äkta mat lagad från grunden, men dyra MSmediciner äter snabbt upp pengarna så någon extra utgift går inte att få ihop.

 72. 1. Jag skulle använt den till goda indiska grytor med kyckling, kikärtor och massor med curry! Det blir verkligen inte samma i en vanlig gryta som snabbkokas.

  2. jag skulle vilja vinna för jag både behöver och vill ha en gjutjärnsgryta nu när jag gått över till äkta mat lagad från grunden vilket jag mår mycket bättre av, men tyvärr äter dyra MSmediciner snabbt upp pengarna och extra utgifter är svårt att klara.

 73. Det är dags att satsa mer på långkok. Passar en aktiv fritid då grytor i princip sköter sig själv. Mer tid för pyssel och lek, mindre tid fastnaglad framför spisen.

 74. Hej!

  Jag skulle vilja laga en mix av kyckling, gräddädelost, rödlök, grädde, bacon och massa gröna grönsaker som broccoli och brysselkål i en stor röra. Värma långsamt i ugnen och som grand final snabbt koka cous cous och bara njuta. Vi har bägge oregelbundna tider så tillsammans skulle pyrex ge oss tid för varandra och annat och sedan ändå möjligheten att sitta ner alla tillsammans, något vi saknar lika mkt som att bara fixa mat tillsammans.

 75. Jag skulle vilja laga köttfärssås i en Pyrex SlowCook gryta.

  Vi håller på att rensar ut all ohälsosam teflon i köket och en gjutjärnsgryta vore en perfekt julklapp till min man som älskar att laga mat (jag är inte lika duktig så därför skulle jag nog endast få till en köttfärssås) 🙂

  Mvh Johanna Th

 76. I en fin Pyrex skulle jag laga en underbar gryta som länge ska stå och puttra när snön viner utanför.

 77. Jag skulle vilja prova på att föra egen pulledpork! Tyvärr har vi ingen gryta att laga den i så det har inte blivit av. Här blir det färdig lagad vilket iofs är gott men inget slår hemlagad mat!

 78. Jag skulle vilja laga min favoritgryta som innehåller bl a nötköttbitar, champinjoner och tonvis med hela svarta pepparkorn. Att använda gjutjärn såsom mina farföräldrar gjorde gör mig liksom varm inuti, jag känner mig nära dem fast vi bor så långt ifrån varandra fysiskt.

 79. Om jag vann grytan skulle jag slänga ihop lite pulled pork på LCHF-vis. Lite hemmagjord bbqsås, lök, salt, peppar och en jädra massa vitlök. Mums!

 80. Jag skulle äntligen prova på att göra pulled chicken eller beef. När jag gjorde det i somras fick vi lov att låna en gryta av mig svärmor! Det gör jag inte om kan jag säga 😉 Nej, nästa gång jag gör den maten så är det i vår(miiiiin!) gjutjärnsgryta.

  Hoppas på enormt med tur!

 81. Om jag vinner ska jag koka bl.a. Ungersk gulash, baka grytbröd och göra goda stekar.

 82. Min familj älskar husmanskost. Pga tidsbrist så blir vissa rätter sällan eller aldrig tillagade. En slow-cooker skulle definitivt ta matlagningen till nya höjder! Maken och en av sönerna är älgjägare så jag skulle definitivt laga något gott på älgkött som ju kräver lite tid för att bli mört.

 83. En gryta med massa kärlek och omtanke skulle jag laga, varför inte älgkött som precis tagit sig in i frysen, tillsammans med god buljong och rotsaker, serveras med nykokt potatis. Så gott!

 84. I min gryta skulle det puttra en härligt god Boeuf Bourguignon, passar perfekt när det är mörkt och kallt ute och varmt och mysigt inne. Familjens favorit 🙂

 85. Åh jag skulle vilja laga en gryta på fransyska. I grytan hade den kunnat tillagas långsamt tills den är så mör att den faller sönder, mums!

 86. En rejäl omgång med härlig kalops eller en supergod söndagsstek, lite annat än köttbullar och makaroner som det lätt annars blir

 87. Jag skulle tillsammans med min mamma vilja laga en fantastisk fläskfilegryta som hon alltid gör. Det har varit min favoritgryta sen jag var liten så det är ju på tiden att jag lär mig göra den också.

  Om jag vann skulle detta bli den perfekta presenten till min mamma som alltid brunnit för att laga mat, och aldrig gör en besviken när hon prövar något nytt! 🙂

 88. Jag skulle vilja laga en Sancocho, det är en gryta från Dominikanska Republiken som görs av flera rotfrukter och fyra sorters kött. Himmelskt god!

 89. Skulle laga en underbar och mustig Boeuf Bourguignon med rotfrukter, rödvin och små färska champinjoner.

 90. Jag skulle laga en grymt god gryta med högrev. Sådär perfekt då köttet är så mört att det faller isär av sig självt. Mums

 91. Jag skulle tillaga en stor fyllig och mustig saffransgryta med fisk och räkor! Gott att värma sig med efter en dag ute i kylan 🙂

 92. Jag skulle laga kalops i grytan. Vore jättetrevligt att vinna en ny gjutjärnsgryta

 93. jag vill vinna denna för min pappa, han tjatar på en sådan här och viljat ha länge. han skulle göra grytor i eftersom varje söndag är det gryta till middag på söndagar :)!

 94. Jag och min familj, äter numer bara vegetariskt,

  och vi älskar husmanskost, som numer är grön!

  Paradrätten är en variant på dillkött, ”dillquorn”

  med en underbar sås som består av buljong,

  imat/grädde, citron, honung, och så dill förstås…

  Såå himla gott!

 95. 1. Chipsmat!! Finns inget godare.

  2. Vinner jag så skulle jag ge denna till min mamma i julklapp. Hon gillar matlagning och eftersom jag är urusel så skulle jag isåfall bett henne göra chipsmat i den! 😉

 96. Jag skulle laga vår goda köttgryta!

  Högrev, lök, paprika champinjoner, bacon, vatten, redning, buljong, salt och svartpeppar.

  Den ska koka ca 3 timmar för att bli perfekt. Så gott!

  Vore underbart med en sån här gryta. Vi har bara en mini gjutjärnsgryta för ca 2 portioner. Vill gärna kunna göra mycket mat så man kan lägga i frysen. Gryta passar ju perfekt att frysa. Vill även kunna bjuda släkten på en god gryta.

  Ha en fin vecka!

  Mvh Malin

 97. Jag skulle tillaga portergryta, eller min sambo skulle för att han är jttebra på det.

 98. I flera år har jag velat äta oxkind men jag har varken gryta eller oxkind men vinner jag lovar jag att hitta en oxkind eller två.

  Väntan har varit lång nu hoppas jag den är slut.

 99. Min pappa jagar och kommer ofta med älg, rådjur och vildsvinsstekar. Det skulle bli så mycket enklare att tillaga stekarna med en vettig gryta! Nu håller jag tummarna!

 100. Hej,

  Jag skulle laga mustiga grytor nu i vinter. Har just nu vildsvin i frysen sen min morfar jagade och äger faktiskt ingen gjutjärnsgryta. Skulle även prova att göra bröd i den.

  Motiveringen är att jag inte har någon gjutjärnsgryta. Jag har hela tiden tänkt att köpa en men allt annat har hamnat före och det har glömts bort. Har en 5-åring som gärna är med och provsmakar och lagar mat.

 101. Jag skulle laga till en riktig cowboy chili med kött så mört att det smälter i munnen. Till det blir det ris förstås och en fräsch sallad bredvid.

  Har aldrig haft en slowcook-gryta men många gånger drömt om att få laga något riktigt lääääänge 🙂 Äter för mycket fast food här hemma.

  Kram

 102. Åh, det finns så många goda grytor! Skulle vilja laga flera olika varianter men det allra första skulle nog bli klassisk kalops då det faktiskt var bra länge sedan jag åt detta. På tala om det blev jag faktiskt hungrig nu, haha 😉

  Kram Sanna

 103. Kyckling eller kött .. allt är så gött

  Men jag saknar en gryta som denna – försöker att vinna för att doften få känna

 104. I min värld finns det inget godare än grytor. De har allt! Mört kött, sås och bäst av allt så sköter de sig själv på spisen. Jag hade lagat något gott av vårt highland cattle kalvkött som ligger och väntar i frysen.

 105. Jag skulle nog försöka mig på pappas helt jäkla UTSÖKTA kalops, som har varit en klockren favvorätt under hela min uppväxt. Med lite hjälp av denna fina gryta skulle jag nog kunna komma upp i samma nivå? 😉

 106. Kalops är min all time favvo, älskar kalops men tyvärr är jag inte helt överlägsen på att laga det. Men jag tänker att man kan ju lära sig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *