Shoppingtips: Objektiv från Tamron

tamron objektiv Nikon

Tänkte visa er mitt nya objektiv från Tamron 16-300mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD, grymt nöjd. Jag har länge letat efter ett objektiv som täcker in allt. Mitt problem har varit att jag har haft två objektiv: ett som är grymt för närbilder på mat men inte går att zooma ut med och ett som jag kan zooma ut med, men som inte är speciellt bra för närbilder. När jag går på event eller är med barnen så får jag ofta ta med båda. Tungt och otympligt och dessutom tar det tid och är omständligt att byta mellan de olika objektiven. Syftet med nya Tamronobjektivet är att jag ska kunna ta närbilder av barnen, detaljrika bilder av mat till bloggen likväl som eventbilder på längre håll och på barnen då de leker, landskap och naturbilder, allt utan att behöva byta objektiv.

Tamron

Tamronobjektivet är ett mångsidigt megazoomobjektiv som finns för Nikon, Canon och Sony. Det är ett kort inställningsavstånd på bara 39 cm och som ni ser är det väldigt kompakt. Enligt de tekniska beskrivningarna så innehåller det ’de mest aktuella teknologierna från den optiska industrin som exempelvis nyutvecklade asfäriska element och flerfaldigt belagda linser för ännu skarpare bilder’. Objektivet från Tamron har en bländning på f/3,5-6,3 och ska ge högkvalitativa bilder även då ljuset är sämre. Det fokuserar snabbt vilket ska göra det perfekt för fotografering av alla rörliga motiv. Det finns även en bildstabilisator som ska göra varje bild otrolig klar och fokuserad. Det bådar gott. Jag har småtestat lite och färgerna riktigt poppar ut ur bilderna. Fler bilder och utlåtande kommer. Men än så länge är jag mer än nöjd. Längtar till helgen och att ta lite porträttbilder av barnen, objektivet ska vara mycket bra till just porträtt.

TAMRON

Brännvidd 100mm, bländare f/5

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *