På Kryss till Helsingfors

silja symphony tallink

Vi drog med 4 barn på kryssning till Helsingfors. Jag och N. Vi åkte med Silja Symphony som är en nyrenoverad båt. Jag har faktiskt aldrig åkt med dem tidigare. Det har varit så underbara 2 nätter på båten och 1 dag i Helsingfors. Vi hade varsin Deluxe hytt vilket innebar, stort rum nästan högst upp i båten med underbar utsikt mot vattnet, en dubbelsäng och en stor fåtölj som gjordes om till säng. Jag och Magda sov i dubbelsängen och Annie i fåtöljsängen (ps.Totalt älskar deras Geggamojakläder).

Kidz Club

Barnen fick varsitt Kidz club paket på rummet som en liten överrraskning. Det är en skattkista med godis, en skål med masa frukt och varsin Muminryggsäck. Man beställer Kidz Club paketet när man bokar resan. Det var en bra grej för vi tog lite frukt och lite godis då och då och ryggsäckarna var perfekta då vi var i Helsingfors.

tALLINK SILJA SYMPHONY

Det är verkligen en båt för barn. sälen Harry dök upp överallt och var väldigt kramsugen. Mumin och Lilla My hann vi träffa sista dagen till barnens glädje. Magda vågade inte gå fram, men vinkade.

silja symphony tallink kryssning

Det har ett stort och så fräscht lekrum Silja Land på plan 5. Ett lekparadis. Där spenderade vi mycket tid. Det fanns stora bollhav, Play station rum, legoavdelningar, klätterväggar osv. silja symphony tallink kryssning

silja symphony tallink kryssning

Ett tips är att fråga vid informationen efter tipsrundor, de har flera roliga för barn i olika åldrar och de får ett litet pris då de är klara (även om allt inte är rätt).

DSC_0329

Annie fick en sticka i fingret och vips var vi hos sjuksyster som tog det på största allvar och försiktigt plockade ut stickan. Dagen efter då vi var i lekrummet så kom de fram och frågade hur det var med Annie, otroligt gulligt.

tALLINK SILJA SYMPHONY grande buffetAlltså mate, den ska få ett eget inlägg. Väldigt imponerad, inte såhär det var då jag åkte på kryssning innan jag fick barn. Att åka med Silja Symphony var en matupplevelse för både oss vuxna och barnen. Första kvällen åt vi i bufférestaurangen. Barnen älskade att de kunde gå och hämta maten själva. Fanns väldigt mycket gott att välja på: asiatiskt, skaldjur, sallad, kött och ett dignande efterrättsbord. Barnens favorit var dock glassmaskinen och alla tillbehör.

DSC_0513

Dag nummer två åt vi på den italienska restaurangen, Tavolàta Ristorante Italiano, supergod mat! Barnen tyckte det var en 5 stjärnig restaurang.

silja symphony tallink kryssning

Vi vuxna åt charkuterier till förrätt och unnade oss ett glas vin till hela måltiden. Till huvudrätt en magiskt läcker rostad röding med tryffelrisotto.

helsingfors

Vid 10 snåret var vi i hamn i Helsingfors och tog spårvagnen till Sea Life. Det är ett stort akvarium med bläckfiskar, hajar, maneter, grodor, ormar mm.

DSC_0451

Det var massor att titta på och en alldeles lagom utflykt för några timmar.

DSC_0482Väl tillbaka på båten badade och bastade vi länge. Sedan var det middag, drink med ljuspinne till barnen och disco. Sedan sov vi gott.

DSC_0361

DSC_0351

 

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *