Lugano – Tessin

Lugano tessin ticino

Jag skulle kunna lägga upp en biljon bilder på Lugano och utsikten från staden ut över Luganosjön. Precis så här ser det ut då man står vid strandpromenaden och tittar ut över vattnet. Sagolikt, eller hur.

Lugano tessin ticino

Lugano ligger i Ticino (Tessin) som tillhör den italiensktalande delen av Schweiz. Det var hur varmt som helst hela veckan, så vi gick bara runt en liten stund inne i stadsdelen. Vi höll oss istället nära vattnet, vid strandpromenaden där vi åt italiensk glass, hittade en rolig lekplats och gick in på ett bad.

lugano tessin ticino

Alltså, de har roliga gunghästar, inte som svenska som åker fram och tillbaka. Trodde den hade gått sönder och att jag skulle flyga av, men det är tydligen så de gungar, då man kommer längst bak så stegrar de sig och fastnar lite. Trodde verkligen först att jag hade tagit sönder den för att jag var för tung för den. Lekplatsen ligger precis vid strandpromenaden längst bort i ena änden i en väldigt fin park.

Lugano tessin ticino

Det finns två bad man kan betala lite för att gå in på. Det ena är ett stort poolområde, det andra är ett mindre bad, som en stor terrass vid Luganosjön. Tyckte det var roligast att få tillfälle att bada i Luganosjön. Det finns både omklädningsrum, kiosk, bord, parasoller och sängar att hyra. Vi åt en god italiensk pastalunch där också.

Lugano tessin ticino

Annie höll på att smälta bort i värmen, över 30 grader. Hon ville först klättra upp på noshörningen men den var ju stekhet. Orkar ni en sista bild av utsikten över Lugano?

Lugano tessin ticino

Tadaaa! Vi var en halvdag ute och gick i skogen i bergen. Hade gärna kunnat tänka mig en riktig hike upp till någon topp, men Annie är ännu lite för liten för det. Ja, sen sprang jag och Gita två gånger i bergen också, träningsrunda med vidunderlig utsikt. Mer kommer.

Linda

0 kommentarer

  1. Jag orkar hur många bilder som helst!!!! SÅ härligt att se dem!!! Åh där är så vackert! Kram från Lotta (i Lund)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *