En dag på kryssning med Birka

BIRKA cruises kryssning

Vad gjorde vi då på båten resten av tiden. Jo, vi sysselsatte oss rätt bra. Vi åt frukost länge med havet och himlen som bakgrund.birka cruises

Bor man i Lyxhytt eller om man vill ha det där lilla extra på morgonen så väljer man lyxfrukost som man äter allra högst upp. Så värt det. Då kan man också få gräddade våfflor eller äggröra med eller utan bacon. Ett glas bubbel ingår också, för den som vill börja dagen festligt eller romantiskt.

birka cruises

birka cruises

Vi badade. Det finns en pool och två jacuzzis. Magda var lite trött då som hon somnade i badkläderna vid poolkanten, inlindad i handdukarna. Sedan blev det lek i lekrummet. Där fanns det lite spel på tv skärmarna, klättervägg, stora legoklossar, rutschkana mm.

birka cruises

Sedan lite After-Lek vid poolkanten med söt drink och lite ta-det-lugnt-på-rummet-aktiviteter. Jag hade tagit med varsin pysselbok och färgpennor. De ritade och kikade ut på havet.

DSC_0713

birka cruises

På kvällen åt vi ännu en festmåltid med gotländska smaker.

birka cruises

Huvudrätt: Helstekt ryggbiff från Ejmunds gård med primörer från Gotland, skysås, ramslökssmör och ugnsrostad potatis.

birka cruises

Dessert: Saffranspannkaka med salmbärspannacotta och jordgubbsmousse i vit choklad. Sååååå gott allt. Förrätten var också dundergod, sparris och lax.

birka cruises

Barnen fick en trerätters de också. Huvudrätten var världens godaste hamburgare. Efterrätten hemmagjord vaniljglass med massa jordgubbar och choklad.

DSC_0594

Så gott vi åt. Brunchen på dag nummer två var också helt otrolig. Vilket utbud.

birka cruises

Vi shoppade också såklart i butiken. Båten gick via Åland och det var tax-free i butiken. Köpte solkräm och lite annat rätt mycket billigare än ’hemma’. Hittade en väldans snygg nagelfil också. Ångrade att jag inte köpte choklad nu så här i efterhand. Tack och hej för denna gången Birka Cruises, vi hade en helt underbar liten semester med er.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *