Vinn ett ex av boken Baka av Underbara Clara

lidström_clara_1

En bakbok så tydlig med bilder och text att barn i lågstadieåldern kan använda den utan föräldrarna? Ja, det är Underbara Claras senaste projekt. Boken BAKA är den första i en helt ny bokserie med kunskapsböcker som vänder sig till både flickor och pojkar. Clara Lidström och hennes författarkollega Annakarin Nybergs bjuder i boken på recept som läckra blåbärsmuffins, krispkakor och chokladbollar.

lidström_clara_5

Alla recept är tydligt steg för steg illustrerade av Katy Kimbell och Li Söderberg och pedagogiskt förklarade för att barnen själva ska kunna plocka fram visp, bakbunke och ingredienser och sätta igång. Cajsa Wargs motto ’Man tager vad man haver’ genomsyrar boken och kreativiteten flödar. Nu kan DU vinna boken!

baka

TÄVLINGSFRÅGA: Vilket är ditt favoritrecept att baka tillsammans med dina barn?

GÖR SÅ HÄR: Svara på tävlingsfrågan ovan. Skicka ditt svar till tavling@loppi.se senast den 8 juni. Skriv ”Baka” i ämnesraden.

Linda

0 kommentarer

  1. Har inte egna barn men mina syskonbarn gillar att baka lussekatter när det är säsong för det 🙂

  2. Hos oss är favoriten chokladbollar. En klassiker som faktiskt ÄR jätte gott 😀

  3. Min son är för liten ännu (1år) men jag längtar till att få baka och laga mat tillsammans med honom. Jag vill att han ska bli delaktig i matlagningen till vardags.

    Favoriten från när jag själv var liten var pepparkakor, kanske på grund av den goda degen.

  4. Cakepops! Kaka på klubba helt enkelt! Rulla chokladbollar, strössla, sockra (pärlsocker) eller nöttra (hackade nötter) och sätt på en pinne. Supergott, superfint och en hit bland barnen. Kladdigt blir det, men det är ju så det ska vara när man bakar. Dessutom slipper man använda spis och ugn, vilket är skönt för en skraj hönsmamma som mig!

  5. Kladdkaka! Enkelt att göra, går relativt snabbt och ger alltid ett supergott resultat.

    En klar favorit i familjen!

  6. Mina bonusbarn vill alltid baka, och gärna cupcakes. Nog egentligen för att det är kul att dekorera efteråt. Och sen är det så gott också 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *