Tobleroneglass – Maj Gaaaad

Tobleroneglass
Mitt bästa helgmystips, som precis alla älskar, är Tobleroneglass! Du svänger ihop den snabbt, men den måste få frysa till sig i frysen. Kanske plussa på med lite hallon, något kex eller lite chokladsås. Eller bara sleva in som den är.
Till 4 pers:

125 g Toblerone

0,5 dl strösocker (knappt)

3 äggulor

2,5 dl vispgrädde
Tobleroneglass
Annie vägrar, nuförtiden, för det mesta att se normal ut på bilder. Hon gör sina konstigaste miner så fort kameran kommer fram. Världens bästa assistent var hon i alla fall. Behövde knappt diska skålen efter heller, för hon slickade ur allt. Smeten är helt oemotståndlig.
Gör så här
Smält tobleronen i vattenbad på låg värme. Medan den smälter vispa grädden hårt, vispa sedan äggulor och sockret. Vänd ner grädden i äggsmeten. Häll 1/3 av gräddblandningen i smälta tobleronen och blanda väl, blanda sedan ihop allt och rör om ordentligt. Häll i form av valfritt slag. Frys minst 4 timmar. Har du glassmaskin så använder du den såklart!

Linda

0 kommentarer

  1. Men hur gott ser inte det där ut?!! Toblerone är en favorit!

    Ja, dessa unga pre-teens gör som de vill! Hehe, har en 5-åring här hemma som bestämt sig för att sura på varje bild! Bara för att!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *