Så här pocherar du ägg – Tider och sätt

Pocherat_ägg_hur pocherar man ägg_frukostFrukostägg där gulan rinner ut på det där perfekt krämiga sättet. Det får du då du pocherar ägg. Det är inte svårt om du bara följer tipsen här. Goood Morgon!
 

Pocherat ägg

Ägg
½ msk vinäger
3/4 l vatten
1 tsk salt
Ps. Jag dubblade satsen ovan för att jag hade en väldigt stor och vid kastrull
 

Gör så här

1. Knäck äggen ner i varsin kopp. Droppa över några droppar vinäger på varje ägg i koppen. 
2. Koka upp vattnet med salt och vinäger i en låg och stor kastrull.
3. Häll försiktigt i äggen. Vitan kommer snurra runt sig runt äggulan. Du kan hjälpa till lite med en slev så att äggvitan lindar sig runt gulan. Sjud det hela i 3-5 minuter (se lista nedan).
Ta försiktigt upp med hålslev och för över till en skål med kallt vatten.
3 minuter för en rinnande äggula
4 minuter för en krämig äggula
5 minuter för en fast äggula. Pocherat_ägg_hur pocherar man ägg_frukost
Annie valde dryck till och det blev hennes specialare: färskpressad apelsinjuice mixat med frysta blåbär. Så underbart gott.

Linda

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *