Små munsbitar med skinka, rödkål och julcrunch – Toppen till glöggminglet

Dessa minijulsmörgåsar fick vi på ICAs julevent i september och de kändes redan då så juliga och var så goda. Jag förberedde rödkålen och julcrunchet dagen innan, då gick det supersnabbt att fixa dem. faktiskt så köpte jag dessutom färdigskivad skinka (genvägar är en överlevnadsgrej ibland). Man lägger även på allt sådär lite slarvigt för det är det som är charmigt.
Du behöver (ca 16 mindre smörgåsar)
Rödkål
200 g Rödkål
2 msk vitvinsvinäger
1 msk olja
1 tsk socker
flingsalt, svartpeppar
Crunch
1 dl rostad lök
1 msk senap
½ msk farinsocker
1 dl panko (eller ströbröd)
Julmajonäs
2 msk grovkorning senap
1 dl majonäs
Något gott bröd (jag tog lantbröd)
Skinkskivor (kalkon till de som inte äter skinka)
Gör så här
Rödkål
Strimla så tunt du bara kan. Blanda med vinäger, olja, socker. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra till sig smakerna (gärna över natten).
Julcrunch
Sätt ugnen på 225 C
Blanda lök, senap, farinsocker, panko (ströbröd). Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 5-10 minuter. Låt svlana och lägg över i skål tills du ska använda det. Förvara inte i kylen.
Senapsmajonäs
Blanda ihop. Smaka av med salt och peppar
Servering
Skär brödet i 2 eller 3 delar. Smöra, Lägg på skinka, lägg på lite rödkål, klicka på majonäs och strössla över crunchen!

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *