Kladdkaka med färskost-swirl

Är ni sugna på en kladdkaka extra allt? Lite Rocky Road kladdkaka? Här får ni receptet på den kladdkaka jag fick budad hem i samband med att Arla lanserade färskost. Den är fylld med nötter, godis och choklad och smakar gudomligt från första till sista tuggan.
Du behöver
150 g smör
150 g mörk choklad, 70%
100 g salta cashewnötter
3 ägg
200 g Arla Köket färskost naturell
3 dl råsocker
2 dl vetemjöl
100 g segt chokladgodis, t.ex. Polly
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C
Smörj en form med löstagbar kant (24cm).
Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt den smälta under omrörning. Ställ åt sidan. Hacka nötterna grovt. Dela ett ägg i gula och vita, rör ihop äggulan med färskosten i en bunke. Blanda sockret med äggvita och ägg, vispa ner chokladen. Vänd ner nötter, mjöl och hälften av godiset. Häll smeten i formen.
Klicka i färskosten och rör runt med en kniv så att det blir streck i kakan. Strö över resten av godiset. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.

Linda

0 kommentarer

  1. Nu har jag bakat två sådana kakor som jag ska spara till i morgon och bjuda kollegorna på. Men hjälp vad smarriga de ser ut! Det krävs verkligen karaktär att inte röra dem! Tack snälla för tipset!

    Svar:
    Är det sant! Så smickrande!
    Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *