Lakrits- och lemoncurdstänger till helgkaffet

Lakrits och citron, perfekt kombo. Traditionella kakor blir lite mer spännande med annat innehåll, testa.
Du behöver
250 g smör (rumsvarmt)
1½ dl socker
2 ägg
6 dl vetemjöl
½ tsk hjortronsalt
1 tsk lakritspulver
Fyllning
3-4 msk lemoncurd
Glasyr
2 dl florsocker
1½ -2 msk florsocker

Topping

Lakritsströssel
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C
Rör ihop smör med socker. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt mjöl blandat med hjortronsalt och lakritspulver. Jobba ihop till en smidig deg. Dela i två delar. Forma dem till ca 60 cm långa ormar. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta ut lite och gör sedan en fördjupning i mitten på längderna. Fyll med lemoncurd.
Grädda ca 15 minuter i ugnen.
Blanda ihop ingredienserna till glasyren. Bred den över de varma längderna och fördela valfri mängd lakritsströssel över längderna, skär sådär 2-3 cm breda bitar på snedden.

Linda

0 kommentarer

  1. Mums så gott, måste provas (efter att man fått ihop lemoncurd) kram

    Svar:
    Jag använde köpt lemoncurd, Robertson’s tror jag märket var. Såklart bättre att göra sin egen, men man kan inte alltid vara överduktig:-) Ha en fin helg!
    Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *