Honungsstekt lax med pestorisoni

Äntligen har jag fått Annie att tycka om lax igen. Den här rätten är bara så perfekt vilken dag som helst. Honungen som ringlas ner i pannan tillsammans med laxen gör att fisken får en lätt karamelliserad och knaprig yta. Den kommer vara ett stående inslag under hösten för det här är vad man ska göra då man kommer hem från jobbet och ska fixa till mat på några minutrar åt trötta barn. Världens bästa känner man sig dessutom för att man fått i dem fisk. På bilden ser det inte så saftigt ut, men peston gör att man inte ens tänkte på sås.
Du behöver
4 laxbitar
flytande honung
½ lime
salt, telicherrypeppar, olivolja
risoni (för 4 pers)
½ dl pesto (jag använde ICAs nya citronpesto som är favorit just nu)
1 ask körsbärstomater (el motsvarande)
1 dl svarta oliver
Gör så här
Koka risonin enligt instruktion på förpackning. Blanda den medans den är varm med peston. Skär tomaterna på valfritt sätt och blanda tillsammans med oliverna ner i peston.
Stek laxen i olivolja. under tiden den är i stekpannan så pressar du över limejuice och ringlar ner honung i heta pannan. Dra runt laxbitarna lite så att de får honung på sig.
Nyinköpt keps från H&M, den tar hon inte av sig. Hon har haft den i blåbärsskogen, inne och ute. Ett riktigt hallabaloo blev det då Magda fick tag på den. Man ser det inte på bilden här, men den glittrar dessutom.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *