Macaroni & Cheese

En riktigt amerikansk rätt, deras version av pastagratäng. Den smälter i munnen och barnen tyckte den var mumsig dessutom. Jag gjorde den i en stor ugnsform. Du kan givetvis även göra den i portionsformar.
Du behöver
200 g eller 5 dl spiralmakaroner

3 msk smör
3 msk vetemjöl
½ tsk salt
½ tsk senapspulver (eller 1 tsk dijonsenap)
1 nypa paprikapulver
1 nypa svartpeppar
6 dl mjölk
7 dl riven cheddarost
2 msk riven parmesanost
1 skiva vitt bröd
1 tomat
Gör så här
Sätt på ugnen på 225 grader.
Koka makaronerna enligt paketets anvisningar. Skölj med kallt vatten så de svalnar av.
Smält smöret på svag värme, vispa ner mjöl, tillsätt kryddorna och låt fräsa under konstant omrörning. Vispa ner mjölken. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Puttra under omrörning tills såsen har tjocknat, ca 10 minuter. Tillsätt 2/3 av cheddarosten. Blanda såsen med pastan och häll över i en ugnssäker form.
Smula brödet och blanda med parmesanosten och 1/3 av cheddarosten . Strö över pastan.Gratinera i ugnen i 15-20 min.Skiva tomaten och lägg ut över gratängen.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *