Heta getostquesadillas med sallad på rostad majs

Mmmmmm, så himlans gott det blev. Har laddat för den här rätten länge. Vi fick den på ett event och jag har tänkt att göra dessa quesadillas sedan dess. Gudomliga och med en hel del hetta. Till det en mexikanskinspirerad sallad på rostad majs, svarta bönor, lime mm. Om även barnen ska äta, så var lite försiktig med chipotlepastan. 
Du behöver
200 g kyckling (ta färdig minutkyckling eller skär kycklingfilé i små bitar och stek på, eller använd färdiggrillad kyckling)
1 rödlök
1 msk chipotle paste (Santa Maria har den i sitt sortiment. Hittar du inte ta någon annan chilipasta)
200-300 g getost
2 msk fint skuren gräslök
4-6 tortillabröd
salt, olja

Gör så här

Hacka löken fint och blanda med kycklingen. Tillsätt chipotlepaste. Smula ner getost och pyttsa i gräslöken. Blanda ihop allt väl. Smaka av med salt. Ta ett tortillabröd i taget. Bred på kyckling- och ostblandningen på ena halvan. Vik över andra halvan.
 
Stek i panna med lite olja på medelhög värme. Tortillan ska bli gyllenbrun och krispig. Servera direkt.
Rostad Majssallad
1 burk majs
1 röd paprika
1 burk svarta bönor
1 lime
1 salladslök
salt, socker
 
Häll av vattnet noga från majsen och rosta den sedan i en torr stekpanna så de blir lätt bruna. Låt svalna. Blanda ihop med smått tärnad parika, svarta bönor, fint skuren lök och pressa över juicen från lime. Rör om. Smaka av med salt och en nypa socker.

Linda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *