Smakrik Saffransquinoa

Gjorde den här rätten lite på en höft och det blev så gott! Det är Scans minikorvar som är en nyhet i år. Vet inte om de är ute på marknaden än, annars kan man ta någon annan smakrik korv, t ex chorizo. Blandade korvarna med saffransstekt quinoa och lite sallad, tomater mm. Mums!
Du behöver (för 2 pers)
2 dl quinoa
0,5 g saffran
1 schalottenlök
3 dl grönsaksbuljong, drygt (eller hönsbuljong)
2 stora korvar (eller ½ paket minikorvar)
olivolja
1 näve pimientos de padron
9-10 körsbärstomater
blandade salladsblad
½ Citron
Gör så här
Hacka schalottenlöken fint. Fräs den i panna med olivolja. Tillsätt saffran och rör runt och sedan quinoan (som du först har sköljt i durkslag) och buljong. låt det småputtra i 15-20 minuter.
Stek på korven och pimientos de padron i lite olja i en panna. Dra pannan från plattan.
Lägg upp salladsblad, pyttsa över quinoan, och lägg på korv, piminentos, körsbärstomater. Pressa över lite citronsaft.
Till det hela, gärna en stor klick grekisk youghurt.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *