Getostpaj med soltorkade tomater, valnötter och päronsallad

Ja, här är det utlovade receptet på en kanongod paj. Den har faktiskt valnötter i pajskalet som gör det hela extra speciellt gott.
Du behöver
2½ dl vetemjöl
100 g smör
2 msk vatten
50 g valnötter
Fyllning
10 soltorkade tomater som har legat i marinad
250 g getost
3 dl mjölk
3 ägg
2 msk hackad timjan
2 krm svartpeppar
½ tsk salt
Sallad
2 päron
1 salladslök
1 påse blandsallad
2 msk pressad citron
3 msk olivolja
nypa salt
Gör så här
Mixa valnötterna med stavmixer/matberedare/kvarn. Blanda med mjöl och smöret i småbitar. Tillsätt iskallt vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (24 cm) och ställ i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 225 C.
Ta ut pajformen från kylen och nagga bottnen med en gaffel. Grädda skalet i ca 10 min.
Fyllning
Skär tomaterna i strimlor. Skiva hälften av getosten. Fördela tomatstrimlorna, ostskivorna och hackad timjan i skalet. Gör äggstanningen genom att i matberedare blanda ihop ägg, mjölk, osten som är kvar, salt och peppar. Häll det i pajskalet.
Sänk värmen till 200 C och grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 35 min.
Sallad
Blanda ihop citronsaft, olja, salt. Kärna ur päronen och skär i tunna klyftor på längden. Lägg i dressingen. Skiva ner salladslöken och blanda ner tillsammans med salladsbladen.

Linda

6 kommentarer

  1. MEN GUD JAG DÖR! Kom och laga mat till mig nu tack, har 39 graders feber men du är väl van vid sjukdom hehe?

  2. Getost går alltid hem hos oss! Vi gjorde pajen igår och den var precis så god som vi trodde! Vi gjorde en sallad till med rödbetor, resten av Chèvren och valnötterna med lite ringlad honung över. Mums! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *