Härlig mandelbakelse med massa bär och saffransgrädde med gnutta konjak

Vi åt en så härlig bakelse på juldagen som absolut skulle gå hem på Nyår också, så här är den:

Du behöver (för 12 st)
250 g mandelmassa
1 äggvita
½ påse saffran
1½ msk konjak
2 dl vispgrädde
1 msk socker
Björnbär, hallon, hjortron
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C
Riv mandelmassan och pyttsa ner i en bunke. Tillsätt äggvitan och rör runt så det blandas väl. Klicka elelr spritsa ut 12 runda kakor, ca 3 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper.
In i ugnen sådär 12 minuter. Låt svalna och vira in i plastfolie (De kan göras dagen innan).
Blanda ihop saffran och konjak. Låt stå och dra i 5-10 minuter. Vispa ihop grädde med sockret så det blir krämigt. Häll i saffranskonjaken och vispa på tills det blir fluffigt och guldgult. Klicka/spritsa över grädden och garnera med en massa bär.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *