Pina Colada dessert

Här kommer lite efterrätter som jag bara inte haft tid att lägga in. Vi börjar med Roy Fares Pina Colada dessert som jag gjorde till min lilla moster då hon var här senast: Rolig kombination som smälter i munnen.
Du behöver (6 port)
Kokosmousse
100 g vit choklad
½ gelatinblad
75 g kokosmjölk (3/4 dl)
75 g vispgrädde (3/4 dl)
1 msk Malibu (el annan kokosrom)
125 g vispgrädde (1 1/4 dl)
Karamelliserad ananas
½ ananas
130 g strösocker (1 ½ dl)
3 passionsfrukter
1 lime (saften)
2 msk Malibu (el annan kokosrom)
Garnering
Kokosflingor
vit choklad
Gör så här
DAG 1
Du börjar med kokosmoussen dagen innan. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Lägg gelatinet i kallt vatten.
Koka upp kokosmjölken med 75 g grädde. Häll blandningen över chokladen och låt stå någon minut. Krama ur gelatinet och lägg i bunken. Vispa allt slätt. Tillsätt Malibu och 125 g grädde och fortsätt vispa. Täck med plastfolie och låt stå i kylen över natten.
DAG 2
Vispa upp kokosblandningen till en mousse. Konsistensen ska vara som medelhård grädde. Akta så du inte vispar för länge bara!
Karamelliserad ananas
Skär bort det hårda i mitten och skär fruktköttet i små bitar. Smält sockret gyllenbrunt på låg värme i tjockbottnad kastrull. Rör om tills sockret är smält.
Häll ner ananasen och rör runt. Tillsätt passionsfrukt, juicen från limen samt Malibu. Låt småkoka i ca 2 minuter. Låt lagen rinna av från ananasen (men spara den!). lägg ananasen i kylen.
Rosta kokosflingorna i torr stekpanna på ganska låg värme. Rör om så de inte bränns vid, men de ska vara lite gyllenbruna.
Lägg lite ananas i botten på varje serveringsglas. Häll på lite av lagen. Spritsa ner kokosmousse. Dekorera med rostad kokos. Jag smälte lite vit choklad också som jag bara hällde ut lite sådär på bakplåtspapper. sen strösslade jag över lite kokos, och tog ett chokladhjärta som finns färdiga att köpa.

Linda

3 kommentarer

  1. Din lilla moster uppskattade verkligen denna fantastiska dessert! Liksom allt annat gott hon bjuds på hos dig. Tack snälla goa Linda!

    Kram från din lilla moster

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *