Äppelbröd

Jamenvisst blev det ett äppelbröd i helgen. Det blev dessutom riktigt gott. Min och Magdas nya favorit. Annie tyckte det var lite kladdigt i mitten. I morse åt jag sista skivorna och då rostade jag dem och det blev ännu godare (och det smått degiga i mitten försvann då helt). Utav något skäl så blir det gröna prickar i brödet, någon kemisk reaktion med äpplena, inget farligt och inget fel alltså.
Du behöver
5 dl vetemjöl och dinkelmjöl (2,5 dl av varje)
2 dl haveregryn
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
2 tsk bikarbonat
1 stort äpple (eller två mindre)
4 dl filmjölk
3 msk honung
nypa salt
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C

Skala och tärna äpplet. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda ner äppletärningarna. Rör ihop honung och filmjölk och tillsätt till de torra ingredienserna.
In i ugnen i ca 30 min
Det är något så så mysigt när ens barn äter och tycker om det du har bakat eller lagat till dem. Det värmer en bortom ord.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *