En snabbis – Krämig blomkålssoppa

Blomkålssoppa är ju så gott! Fixas på ingen tid dessutom. Jag rekommenderar er absolut att göra en blomkålssoppa i veckan – passar alla: LCHFare, vegetarianer, glutenintoleranta, laktosintoleranta (om man kör laktorsfri grädde och smör). Jag är ingetdera av dessa, men älskar en mustig soppa när som och blomkål är smaskens.

Du behöver (för två personer)
1 blomkålshuvud
½ gul lök
vatten
2 msk kalvfond eller kycklingfond eller grönsaksfond
2 dl matlagningsgrädde
smör, citronsaft, salt, peppar, olivolja

Gör så här
Skär små blomkålsbuketter av huvudet. Hacka löken fint. Fräs på blomkål och lök i smör. Häll på vatten så att det precis täcker blomkålen. Tillsätt fonden. Koka blomkålen mjuk med locket på. Häll sedan av hälften av vattnet. I med grädden och koka upp.

Mixa soppan slät i mixer eller med stavmixer. Smaka av med citronsaft, salt, peppar. Ringla över lite fin olivolja. KLART!

Du gör lätt gott bröd till genom att blanda smör med vitlök, salt och de örter du har hemma. Strössla över riven smkarik ost. In i ugnen på 200 C i några minuter.
God spis och hoppas ni får en fantastiskt fin vecka!

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *