Får det vara en Varm Smörgåstårta?

Snabb rätt som är lätt och snabb att fixa till. Receptet kommer från en bok som heter Godegårdsgott. Det är ett litet samhälle cirka 3 mil norr om Motala. Där bestämde sig några av invånarna för att ge ut sina bästa recept i liten receptbok. En av dem var min sambos mamma. Det jag har smakat från boken har varit gudomligt gott. Tycker det var en sån bra idé. Man skulle gå ihop med sina bästa vänner, tjocka släkten eller grannskapet för en receptbok, vore inte det något det?

För 4 pers:

1 paket Hönökaka (3 skivor)
1 paket bacon
1 liten purjolök
1 burk champinjoner (200 g)
1-2 dl creme fraiche
riven ost

Salt & peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 C

Klipp bacon i bitar, fichacka purjon. Stek bacon, purjo och champinjoner. Rör ner creme fraiche. Fördela fyllningen på 2 brödskivor. Skiva tomaterna och lägg på dem på det tredje brödet. Stapla till en tårta med tomaterna överst. Strö över ost och gratinera ca 10 min.

Färdig att avnjutas!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *