Glöggmingel

Lite bilder från gårdagens glöggmingel och tjejkväll. En så mysig kväll med 6 nära vänner, däribland Annies två fantastiska gudmödrar. Jag hade gjort lite plocksnacks. Här är en del av det.

Det är från vänster rostat rågbröd med västerbotten- och kummíndipp, skinka med glöggmarinerade plommon, hyvlade pepparkakor med fetaostdipp, kanel- och honungrostade nötter med tranbär och gula russin.

Blev riktigt nöjd med skinkan så om du vill testa skinkan:

För ca 25 bitar:

Skär ca 1½ cm tjocka skivor av kokt julskinka (jag tog en färdiggriljerad), skär bort kanterna och fettranden, och sen i 25 mindre kvadrater.

2 msk grovkornig senap
1 äggula
7 kärnfria plommon
1 dl rödvins- eller vitvinsglögg (eller alkoholfri glögg)
tandpetare

Dela plommonen i 4 bitar. Koka dem i en liten kastrull med glöggen 5-10min på svag värme tills glöggen kokat in. Låt dem kallna (kan göras dagen innan).

Blanda senap och äggula. Bred blandningen över skinkskivorna. Bränn med gasolbrännare eller under grill tills senapsblandningen stelnar.

Sätt en bit glöggkokt plommon med varje bit och tandpetare.

Efter den första omgången snacks blev det frukt och minimuffins med saffransfrosting.

Dessa verkligen svänger man ihop med färdig mjuk pepparkaksmix

Frosting:

15 g rumsvarmt smör
50 g rumsvarm färskost
½ pkt saffran
1½ dl florsocker

Bara rör ihop och spritsa eller bre på. Det är lättast om frosting fått ligga lite i kylen. Färdiga hjärtan finns från Dr Oetker (köpt på vanliga ICA butiken). De är verkligen supergulliga. I varje paket finns två ark med mörka hjärtan och ett med vita chokladhjärtan. Små fina formar har de på t ex Lagerhaus.

Go’kväll

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *